Hoe ontvel je makkelijk een tomaat?

2012 tomaten mix 2 scaled e1615989222656

Het velletje van je tomaat; sommige mensen kunnen er niet tegen en soms past het gewoon niet in een gerecht. Vooral bij gemixte sausen of soepen zorgt er vaak voor dat je geen egale massa krijgt. Zelf heb ik er niet zoveel problemen mee, maar voor wie toch graag tomaat zonder velletje wil leg ik uit hoe je er makkelijk van af komt.

Wat moet je doen?

Breng een pan water aan de kook. Verwijder het kroontje van de tomaat en maak met een mes een kruisje in de onderzijde van de tomaat.

Doe de tomaat in het kokende water. Reken ongeveer een halve minuut voor een tomaat van normale grote. Van zodra de velletjes rond het kruisje los komen haal je ze uit het kokende water. Leg ze onmiddellijk in een badje met ijs of koud water. Dit stopt de garing van de tomaat. Nu kan je makkelijk de tomaat ontvellen.

Tags:

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 81 = 83