Geroosterde pompoensoep met een vleugje Oosters

Vegan recepten voor soep geroosterde pompoensoep

Wie aan pompoensoep denkt, denkt misschien al meteen aan Halloween. Maar voor mij staat pompoensoep onlosmakend verbonden met mijn oma, of “ons moemoe” zoals wij dat in onze streek zeggen. Als kind bracht ik erg veel tijd bij haar door en haar eten hoort tot één van de lekkerste dingen die ik al geproefd heb. Gewoon simpele kost, maar op de een of andere manier smaakte het altijd ongelooflijk lekker. Pompoensoep was dan ook iets wat ze heel vaak maakte en waarbij ik gretig mijn kommetje uitlepelde. Ik heb al een paar keer geprobeerd om pompoensoep te maken die net zo smaakte zoals die van haar, maar dat is me nog niet gelukt… Maar dit recept voor geroosterde pompoensoep met een vleugje Oosters is wel likkebaardend lekker en vraagt weinig van je aandacht. Roosteren, koken, mixen et voila!

Wat kost dit gerecht?

  • Pompoen: € 2,30
  • Uien: € 1,29 (voordeelverpakking van 2kg)
  • Kokosmelk: € 0,89 (200ml)

Totaalprijs: € 4,48 voor 4 porties. Na het maken van dit gerecht heb je nog kokosmelk en uien over die je eventueel kunt gebruiken om een ander gerecht te maken. De gedroogde kruiden en olie zijn niet bij de totaalprijs gerekend, daar je deze maar 1 keer koopt en heel lang meegaan.

Ik gebruikte als richtprijs de gegevens van Albert Heijn, omdat deze qua prijs in het landelijke gemiddelde zit én zowel in België als Nederland bekend is. Maar wie slim shopt komt uiteraard nog goedkoper uit. In dit artikel geef ik alvast enkele tips om budgetproof boodschappen te doen.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 1 flessentpompoen, ontdaan van pitten en draden. Schillen hoeft niet.
  • 2 uien
  • 1 opgehoopte theelepel garam massala
  • 1 opgehoopte theelepel kurkuma
  • 1 opgehoopte theelepel currypoeder
  • 1 liter groentebouillion
  • 1 a 2 eetlepels olie
  • peper en zout
  • 50 ml kokosmelk

Hoe maak je deze geroosterde pompoensoep?

Verwarm de oven op 180°C.

Snij de ui, pompoen en look in grove stukken en leg ze op op de bakplaat. Kruid met peper, zout, kurkuma, garam massala en besprenkel met de olie. Meng alles door elkaar en rooster een half uurtje in de oven

Haal alles uit de oven en voeg samen met de bouillon toe aan een kookpot. Laat het geheel even doorkoken voor je de mixer er in zet. Giet in individuele diepe borden en dresseer met een eetlepel kokosmelk.

Vind jij deze geroosterde pompoensoep net zo lekker als ik? Laat het me onderaan deze pagina weten!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

47 − = 45