Pasta curry met ovengroentjes

Voorbeeld van de pasta curry met ovengroentjes.

Bij mij komt alles in fases als het op koken aankomt. Zo had ik onlangs nog een “aardappel-fase”, heb ik regelmatig een “bak-fase” en tegenwoordig zit ik in de “geroosterde-groenten-fase. Ik heb deze week zowat elke dag geroosterde groenten gegeten, zo lekker en supermakkelijk te maken! Groentjes snijden, eetlepel olie, wat kruiden en de oven doet de rest! Bovendien vind ik geroosterde groenten ook rijker van smaak dan wanneer ze gekookt worden. En ze behouden al hun vitamines, dus da’s ook mooi meegenomen! Zo maakte ik eerder ook al een veel te lekkere soep van geroosterde pompoen.

Het was door wat geëxperimenteer met verschillende groenten en kruiden dat ik dit gerecht ontdekte. Heerlijke pasta met verschillende groenten en curry. Bij pasta wordt meestal een rijkelijke saus gegeven, maar dat is hier – vind ik – niet nodig. De olie en het sap van de tomaten zorgen er voor dat de groenten niet uitdrogen in de oven.

De groentemengeling kan ook ingevroren worden, zowel rauw als geroosterd. Handig voor als je eens weinig tijd (of zin) hebt om te koken. Mijn suggestie zou wel zijn om ze rauw in te vriezen. Geroosterde groenten zijn na het ontdooien namelijk niet meer zo knapperig vrees ik…

Dit recept zorgt voor een overvloed aan groenten, daardoor kies ik er voor om maar 100gr ongekookte pasta per persoon te serveren. Dat lijkt misschien niet veel maar is eigenlijk perfect voldoende. Zeker als je volkorenpasta neemt, want daar blijf je lekker lang voldaan van. Het is de bedoeling dat je groenten met pasta eet en geen pasta met groenten. Wees dus niet te zuinig in het opscheppen van die vitaminebommetjes.

Wat kost dit gerecht?
  • Pasta: € 0,35 voor 500gr (AH Basic)
  • Courgette: € 0,59
  • Paprika: € 1,58
  • Uien: € 1,29 (voordeelverpakking van 2kg)
  • Tomaten: € 1,29 (6 stuks/500gr)
  • Pompoen € 2,30

Totaalprijs: € 6,11 voor 4 porties. Na het maken van dit gerecht heb je nog pompoen, tomaten en uien over die eventueel kunt gebruiken om deze pompoensoep of linzen-tomaatsoep te maken. De kruiden en olie zijn niet bij de totaalprijs gerekend, daar je deze maar 1 keer koopt en heel lang meegaan.

Ik gebruikte als richtprijs de gegevens van Albert Heijn, omdat deze qua prijs in het landelijke gemiddelde zit én zowel in België als Nederland bekend is. Maar wie slim shopt komt uiteraard nog goedkoper uit. In dit artikel geef ik alvast enkele tips om budgetproof boodschappen te doen.

Wat heb je nodig voor 4 personen?
  • 400gr pasta
  • 1 grote courgette
  • 2 paprika’s
  • 1 grote ui
  • 3 tomaten
  • 1/2 butternutpompoen, ontdaan van draden en pitten (schillen mag maar hoeft niet)
  • 1 1/2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 1 flinke theelepel currypoeder
  • Peper
  • Zout
Hoe maak je deze pasta curry met ovengroentjes?

Verwarm de oven voor op 190°C.

Pel en snij de ui (niet te klein). Was alle groenten en snij ze in hapklare stukken. Leg ze op de bakplaat en besprenkel met peper, zout, currypoeder, Provençaalse kruiden en de olie. Mengen alles goed door elkaar zodat alle groenten wat van de kruiden en olie meekrijgen.

Plaats alle groenten ongeveer 20 a 30 minuten în de oven. Dit is afhankelijk van je oven en de grootte van de groenten. Om te weten of ze gaar zijn kan je best een stukje pompoen proeven, aangezien die het langste nodig heeft om gaar te worden. Als de pompoen zacht is, zijn de andere groenten ook klaar.

Kook de pasta volgens de verpakking in kokend water. Verdeel de gare pasta over de borden en werk af met een loyale portie van de ovengroentjes.

Heb jij dit gerecht gemaakt? Laat me weten hoe je hem vond!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

43 − = 42