Snelle vegan curry met kaneel

20201010 193418 scaled e1615761850556

Nu de temperaturen steeds meer zakken en het kouder wordt, hebben we ook meer nood aan comfort food. Lekker eten zonder ingewikkelde recepten waar je ook niet oneindig lang voor in de keuken hoeft te staan. Eten waar je hart warm van wordt. En daar komt dit recept voor snelle vegan curry met kaneel perfect voor in aanmerking!

Ik wist wel dat jullie enthousiast zouden zijn over de opening van de eerste vegan snoepwinkel in de Benelux, maar dat het er zo “hevig” aan toe zou gaan had ik niet verwacht. Op nog geen week tijd plaatste jullie bijna 100 bestellingen en was mijn voorraad met zowat 80% gekrompen. De eerste 2 weken heb ik dan ook bijna niets anders gedaan dan bestellingen inpakken en verzenden. Echt tijd om goed te koken was er niet, dus leefde ik vooral van zakken chips en take-away. Leuk voor even, maar ik had zowel mentaal als lichamelijk nood aan ECHT eten. Ik ben namelijk dol op groenten en die miste ik echt. Dus toen de laatste bestellingen de deur uit waren en ik boodschappen ging doen, moest ik me dan ook wat inhouden om niet alle groenten uit de supermarkt te kopen. En voila, toen was er dit recept voor snelle vegan curry met kaneel.

En met “snel” bedoel ik ook snel, want in 30 minuten is deze curry klaar om te verorberen. Ik at het hem zo, maar je kan er ook wat (naan)brood, rijst of pasta bij serveren.

Vleugje kaneel

Voor mij was het de eerste keer dat ik kaneel in een hoofdgerecht gebruikte in plaats van in cake of koekjes. Ik moest daardoor wel even wennen aan de smaak. Maar in combinatie met de room geeft het een heerlijk warme toon aan deze curry. Echt perfect om leeg te lepelen op een koude winteravond terwijl je onder een dekentje je favoriete serie bingewached.

Vegan kippenkruiden

Als je dierlijke ingrediënten wilt vermijden – of een intolerantie voor lactose hebt – is het belangrijk om de etiketten te lezen. Zelfs bij iets “stoms” als kippenkruiden! Veel potjes kippenkruiden bevatten namelijk lactose. Lezen is dus de boodschap. ik vond de mijne bij Lidl, maar ik heb van anderen begrepen dat ook die van Delhaize lactose-vrij zijn.

Hoeveel kost dit gerecht?

  • Zoete aardappel: € 3,29 (1kg)
  • Tomaten: € 0,49 (500 gram)
  • Room: € 3,29 (Alpro, duo-pack)
  • Wortelen: € 0,89 (voordeelverpakking van 1kg)
  • Courgette: € 0,59
  • Look: € 0,99 (2 stuks)
  • Rode paprika: € 0,79
  • Verse koriander: € 1,49

Totaalprijs: € 11,82 voor 4 porties. Na het maken van dit gerecht heb je nog een ruime hoeveelheid room, zoete aardappel, look en wortelen over die eventueel kunt gebruiken om een ander gerecht te maken, zoals de pasta met erwtenpesto of vegan stoofvlees met oesterzwammen. De gedroogde kruiden en olie zijn niet bij de totaalprijs gerekend, daar je deze maar 1 keer koopt en heel lang meegaan.

Ik gebruikte als richtprijs de gegevens van Albert Heijn, omdat deze qua prijs in het landelijke gemiddelde zit én zowel in België als Nederland bekend is. Maar wie slim shopt komt uiteraard nog goedkoper uit. In dit artikel geef ik alvast enkele tips om budgetproof boodschappen te doen.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 1 grote zoete aardappel
  • 2 grote wortelen
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 1 courgette
  • 1 theelepel cayennepoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vegan kippenkruiden
  • 2 theelepels currypoeder
  • Verse koriander
  • Olie
  • Peper en zout
  • Eventueel brood, rijst of pasta om er bij te serveren

Hoe maak je dit recept voor snelle vegan curry met kaneel?

Schil de zoete aardappelen en de wortelen. Snijd de aardappelen en de groenten in hapklare stukken. Enkel de wortelen mogen wat kleiner aangezien deze meer moeite hebben om gaar te worden. Pel en hak de knoflook fijn.

Verhit een eetlepel olie in de pan en fruit hierin de look. Voeg vervolgens de wortelen toe en laat 5 minuten stoven onder regelmatig roeren. Voeg de zoete aardappelen toe en laat nog eens 5 a 10 minuten stoven. Voeg de rest van de groenten toe en roer alles goed door elkaar. Laat ongeveer 7 minuten pruttelen;. Voeg vervolgens de room en de kruiden (behalve de verse koriander) toe. Roer alles goed door elkaar zodat de smaken goed mengen. De curry is klaar als de room is ingedikt en de groenten beetgaar zijn.

Haal van het vuur en strooi er verse koriander over. Eet deze curry zo of serveer met rijst, brood of pasta.

Tip: deze curry wordt lekkerder naarmate de smaken de kans krijgen om in te trekken. Maak hem dus gerust een paar uur of zelfs een dag op voorhand.

Heb jij dit recept voor snelle vegan curry met kaneel al eens getest? Laat me dan weten hoe het je beviel in de comments hieronder 😉

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

89 + = 92