Getest en (goed)gekeurd: The BOLO Bastard van Bavet

the bolo bastard van bavet

Soms heb je gewoon honger. En vooral weinig zin (of tijd) om te koken. Gelukkig bestaat er zoiets als take-away! Steeds meer restaurants bieden volledig plantaardige opties aan, waardoor vegans, vegetariërs en mensen die plant-based eten steeds minder op hun honger blijven zitten. Thuisleveringsdiensten bieden zelfs al een vegan optie aan die je kan aanduiden bij het invoeren van een zoekopdracht. Hoera!

Ik testte voor Holy Glory één van die gerechten, namelijk de The BOLO Bastard van Bavet.

Over Bavet

Zin in een spaghetti? Dan ben je bij Bavet aan het juiste adres, want dit restaurant serveert enkel spaghetti en alles wat daarbij hoort. Alle gerechten hebben trouwens ook van die leuke namen zoals “Who Killed Kenny” en “The Polognaise”.

Ook de portiegroottes worden aangeduid met opvallende termen. “Mouse” is ideaal voor de kids en mensen met een klein hongertje. Wil je een normale portie voor 1 persoon? Dan is “Dog” vast iets voor jou. Heb je reuzenhonger, of wil je gewoon je spaghetti delen met je lief? Dan kies je maar beter voor de optie “Horse”.

Naast die leuke namen kan je ook je gewenste pasta-soort kiezen: gewone pasta, volkoren pasta en glutenvrije pasta. Er zijn ook enkele bijgerechten zoals verschillende soorten gemalen kaas en gehaktballen (zowel vlees als plantaardig).

Gelukkig zijn ze bij Bavet ook de niet-vleeseters niet vergeten (anders zou ik deze review niet schrijven natuurlijk). Ze hebben namelijk niet 1, maar 2 opties voor diegene die liever geen vlees eten: “The Holy Mary” en “The Bolo Bastard”. Ik koos voor de Bastard van dienst en – aangezien ik een serieus hongertje had – nam ik de portie “Horse”.

De levering

Je kan in het restaurant zelf eten of zelf afhalen, maar Bavet werkt ook samen met thuisleveringsdiensten zoals Deliveroo en Thuislevering.be. Ik was lui, dus ik koos voor een thuislevering. En ik moet toegeven; ik was aangenaam verrast door de snelle bezorgtijd! In minder dan een half uur stond de koerier voor mijn deur. Ik woon weliswaar niet erg ver van het restaurant, maar de ervaring leert me dat dat niets hoef te betekenen. Andere bestellingen bij andere restaurants duurde soms veeeeeeeel langer om bij mij te geraken, terwijl ze qua afstand ongeveer even ver lagen dan Bavet. Een dikke 10 voor snelheid dus!

En nu proeven maar!

Mijn spaghetti zit verpakt in een soort dik karton. Of daar lijkt het toch op. Is het gemaakt van gerecycleerd materiaal? Kan ik het na gebruik gewoon afwassen en bij het oud papier deponeren? Ik weet het niet en ik vind er ook niet meteen iets over terug. Toch een beetje jammer!

Wanneer ik mijn pot(je) open wordt ik blij. De “Horse” is echt een ruime portie die je kan delen of gewoon 2x zelf van eten. Bij de eerste hap maakt mijn hart trouwens nog een extra sprongentje, want mijn eten is warm. Heel warm zelfs! De smaak stelt ook niet teleur; lekkere pasta en een rijke saus met plantaardig gehakt van de Vegetarische Slager. De plantaardige balletjes – ook cheatballs genoemd door Bavet – vind ikzelf wat minder van smaak. Die bestel ik wellicht niet opnieuw, maar gelukkig zijn ze ook niet echt nodig aangezien The Bolo Bastard spaghetti op zich vullend genoeg is. Wat ik wél mis is een goede laag kaas over mijn Bolo Bastard spaghetti. Het restaurant biedt wel gemalen kaas aan, maar helaas zijn die (voorlopig) allemaal van dierlijke oorsprong. Da’s nog een aandachtspuntje, Bavet!

De BOLO Basterd van Bavet

Eerder een kanttekening dan een minpuntje; ik mis iets van groentjes. Al was het maar wat stukjes wortel door de saus. Ik snap uiteraard dat – zelfs al is het maar wat wortel – extra ingrediënten ook extra kosten betekenen voor een restaurant. Maar de producten van de Vegetarische Slagers zijn nu ook niet meteen de goedkoopste vleesvervangers die er op de markt te vinden zijn. Persoonlijk had ik het duurdere plantaardige gehakt graag opgeofferd voor een goedkopere variant (of zelfs linzen!) als er daarmee wat extra groentjes in de saus zouden belanden. Maar da’s mijn persoonlijke mening natuurlijk, er zijn ook mensen die niets anders willen dan producten van de Vegetarische Slager. En dat is ook prima!

Mijn enige echte kritische opmerking is het slabbetje dat wordt meegegeven. Voor wie niet bekend is met het woord “bavet”, dit is eigenlijk Belgisch dialect voor een “slabbetje”. Bij elke gerecht krijg je er zo eentje mee. Commercieel en marketingsgewijs slim gezien, maar op ecologisch vlak – voor mij – een flinke “no go”. Het geeft weinig meerwaarde aan je bestelling en bestaat volledig uit plastic. Niet erg milieuvriendelijk dus! Gelukkig kan je bij je bestelling noteren dat je geen slabbetje wil, niet vergeten dus 😉

the bolo bastard van bavet

Eindconclusie

Lekker, lekker, lekker! Dat zijn de drie woorden die deze Bolo Bastard van Bavet voor mij omschrijven. Maar toch jammer van het gebrek aan plantaardige kaas. Tegenwoordig zijn daar toch al voldoende mogelijkheden voor. Als andere restaurants plantaardige kaas kunnen serveren, so can you Bavet! Ik moet dus helaas een puntje aftrekken hiervoor.

De cheatballs zijn ook niet helemaal mijn ding, maar ik ben sowieso geen fan van gefabriceerde vleesvervangers. Ik trek dus maar een half puntje af.

Voor het plastic slabbetje trek ik geen punten af, al moet ik toegeven dat ik wel zou wel willen. Het is omdat je kan aangeven dat je geen slabbetje wilt, dat ik mild ben.

Eindscore: 8,5/10!

The Bolo Bastard van Bavet zelf ook eens testen? Ze hebben verschillende filialen in Gent, Antwerpen, Leuven, Brussel en Brugge. Meer info en exacte locaties vind je op hun website. Thuis leveren kan via Thuislevering.be en Deliveroo.

Benieuwd naar mijn andere reviews? Lees ze op deze pagina.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *