Over mezelf

80414437 10156579254201835 8191891290888077312 o

Hallo jij!

Leuk dat je mijn blog komt bekijken.

Ik ben Sofie, 36 en woon in het mooie Antwerpen. Ik ben de jongste van 3 zussen en tante van een hele stapel neefjes en nichtjes.

Ik probeer zo bewust mogelijk te leven. Als ik er op terug kijk heb ik dat altijd wel gedaan (mijn afval goed recycleren, kiezen voor milieu-zuinige verpakkingen, …), maar ik merk wel dat dit de laatste tijd sterk is toegenomen. Verpakkingsvrij winkelen, kraantjeswater in plaats van flessenwater, herbruikbare zakjes meenemen voor groenten en fruit, …. Been there and done it 🙂
Daarnaast ben ik ook erg bezig met een plantaardige levensstijl waarin ik zoveel mogelijk aandacht probeer te hebben voor vegan opties. Het verschil tussen plantaardig en vegan kan je trouwens hier ontdekken!

Plantaardig betekent voor mij dus zonder vlees, vis, melk, kaas, eieren en als het kan ook met zo weinig mogelijk verpakking/afval. Saai? Ik dacht het niet! Door de plantaardige toer op te gaan heb ik pas ontdekt hoe dol ik op groenten ben en hoe makkelijk het is om iets lekkers én gezond op tafel te zetten. En daar hoeft helemaal geen dierenleed aan te pas te komen. Zelf kies ik er voor om zo weinig mogelijk – en het liefst geen – vleesvervangers uit de winkel te gebruiken. Om te beginnen vind ik ze – op een paar uitzonderingen na – helemaal niet lekker, bevatten ze veel onnodige calorieën en niet al te veel voedingsstoffen. Om van de verpakkingen die ze met zich meebrengen nog maar te zwijgen. En het mooie van al is dat het gewoon erg makkelijk zelf te maken is. Ja, dat lees je goed! En nee, je hoeft geen uren in de keuken te staan of gekke/dure ingrediënten te kopen. Gewoon je keukenkasten openen en (bijna) alles wat je nodig hebt is daar te vinden.

Klinkt te mooi om waar te zijn? Neem eens een kijkje bij de recepten en ontdek het zelf, je zal verbluft zijn hoe snel/makkelijk/goedkoop je een (h)eerlijke gezonde maaltijd op tafel zet waar iedereen zijn duimen en vingers van zal aflikken!

Liefs,
Sofie