Over nucao

Wat ze doen

Bij NuCao ontwikkelen ze voedingsmiddelen die het verschil maken. Voor gezonde mensen en een planeet met een groene toekomst.

Heroverweeg eten

Het belang van goed eten wordt over het hoofd gezien. Bij NuCao willen ze gezond eten zo gemakkelijk en lekker mogelijk maken. Ze heroverwegen bestaande concepten en ontwikkelen producten die functie en plezier combineren, zodat u het meeste uit uzelf kunt halen.

De natuur is ons laboratorium

De toekomst van voeding is natuurlijk, plantaardig en bestaat uit ingrediënten die je kunt uitspreken. Bij NuCao staan ze achter natuurlijke ingrediënten in plaats van conserveermiddelen, kruidenoplossingen, dierlijke toevoegingen, en waarderen ze echte smaken in plaats van synthetische smaken.µ

We vechten voor morgen

Bij NuCao geven ze niet zomaar op als u een van hun producten heeft gegeten. Ze willen een einde maken aan het eten van voedsel dat resulteert in geluk op korte termijn en langdurige schade aan ons lichaam, onze geest en de planeet. Ze zullen voedsel gebruiken als hefboom om de klimaatcrisis te bestrijden, en daarom planten zij een boom voor elk product dat ze verkopen.

Bioafbreekbare verpakking

Verpakkingen en kunststoffen hebben een drastische impact op onze oceanen. Bij NuCao vechten ze voor een plasticvrije wereld en verpakken alleen met karton en plantaardige thuiscomposteerbare materialen.

Herbebossing gemakkelijk gemaakt.

Voor elk verkocht product wordt in Madagaskar een mangroveboom geplant. Het is gemakkelijk en effectief. Een mangroveboom kan in totaal 305 kg CO2 per product opnemen! Dat is de equivalente uitstoot van rijden van Rome naar Stockholm!

Hun herbebossingspartner is de wereldwijde ngo “Eden Reforestation Projects”. Ze rekruteren lokale bewoners in Madagaskar om verwoeste mangrovebossen nieuw leven in te blazen. Mangroven nemen vier keer meer CO2 op dan tropische bomen, herbergen talloze bedreigde soorten en vormen de basis van vruchtbare bodems voor lokale mensen om van te leven.