Gezichtsverzorging onder de € 10 waar geen dieren voor aan te pas kwamen

Een velletje als dat van een babypoepje, wie wil dat nu niet?! Helaas kent de tand des tijd geen genade en zorgt ouder worden nu eenmaal voor een rimpeltje hier en een ouderdomsvlekje daar. Helaas kunnen we dit niet voorkomen, maar we kunnen ons lichaam wel een handje helpen. Een goede creme is dan ook een must en dat hoeft niet altijd veel geld te kosten.

Help, er zit een varken in mijn creme!
Wanneer je de ingrediënten van je favoriete creme leest, kom je vast veel moeilijke woorden en vreemde begrippen tegen. “Collageen” is daar één van. Ons lichaam maakt van nature collageen aan, maar het wordt ook vaak aan een dagcreme toegevoegd omdat het de huid verstevigd. Collageen zit in onder andere in botten en pezen. Vaak is het goedkoper voor grote bedrijven om dierlijk collageen te gebruiken. Je smeert dus een dood dier op je gezicht….

Als een bedrijf dierlijke ingrediënten gebruikt, mag je er eigenlijk ook meteen van uit gaan dat hun producten op dieren getest worden. Denk daarbij aan dieren in veel te kleine kooien zonder bewegingsvrijheid die tegen wil en dank een cocktail van chemische en/of farmaceutische ingespoten krijgen. Injecties waarvan niet altijd bekend is welke uitwerking ze zullen hebben, mogelijk met erge pijn of zelfs de dood tot gevolg.

Maar er is ook goed nieuws, want steeds meer bedrijven spelen in op de groeiende vraag naar producten die volledig diervrij zijn! Zelfs als je niet vegan/plantaardig leeft is het nooit verkeerd om eens met zo’n product te experimenteren. Jij een stralende huid en de dieren gelukkig = win-win! Zelfs als we allemaal maar 1 ding veranderen zetten we verandering in gang.

Om je alvast op weg te helpen, zet ik hier enkele producten voor een goede gezichtsverzorging op een rij die minder dan € 10 kosten.

HEMA – Glow moisture cream
Deze hydraterende crème met biologische Centella asiatica-en açaibessenextract en licht getinte formule past zich aan je huidskleur aan. Taladvance™ helpt het vernieuwingsproces van de huid te reguleren en zorgt direct voor een stralende teint. De crème is dermatologisch getest en vegan. Zowel in d winkel als in de webshop te koop.

17870067 01 005 01

Kostprijs: € 4.50 voor 78gr


HOLLAND & BARRET – De Tuinen 100% pure Amandelolie
De Tuinen 100% pure Amandelolie verzacht en voedt de huid diep. Olie laat een beschermlaagje achter, waardoor vocht minder snel verdampt en het voor een mooie soepele huid zorgt. Zowel in de winkel als in de webshop te koop.
058613 A

Kostprijs: € 9.39 voor 150ml


HOLLAND & BARRETT – Sukin Facial Moisturiser
Het mooie aan de producten van Sukin is dat de verpakking volledig recycleerbaar is, van het grootste tot het kleinste onderdeel.

Sukin Facial Moisturiser hydrateert en verzacht de huid dankzij een mix van rozenbottel-, avocado-, sesam- en jojobaolie. Kalmerende aloë vera verfrist de huid, terwijl vitamine e en tarwekiem de vochtbarrièrre van de huid beschermen.
original

Kostprijs: € 9.99 voor 125ml