Baktips

Op deze pagina vind je alle vegan baktips om zelf plantaardige taart, cake of koekjes te maken. Welke bloem gebruik in in welk gerecht? Hoe weet ik welke eivervanger ik het beste gebruik? Op deze pagina vind je de antwoorden op je vragen. Mocht je toch niet vinden wat je zoekt, dan kan je je vraag onderaan deze pagina stellen. ik doe dan mijn best om er zo snel mogelijk op te antwoorden.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN TARWEMEEL EN TARWEBLOEM?
het verschil tussen taremeel en tarwebloem
Bakken, ik ben er dol op! Helaas gaan al die lekkere dingen meestal ook gepaard met de nodige calorieën… Toch zijn er verschillende manieren om je baksels iets gezonder te maken. Zo kan je de suiker vervangen door zoetstof en (een deel van) de bloem vervangen door havermeel.
Maar je kan ook kiezen om tarwemeel in plaats van tarwebloem te gebruiken. Wat is nu eigenlijk het verschil hier in en wat zijn de voordelen? Ik leg het even uit!BAKKEN MET CHOCOLADE OF CACAOPOEDER, WAT IS DE BESTE KEUZE?
Foto die bij het artikel over het verschil tussen cacaopoeder en vaste chocolade hoort.

Wie graag koekjes of taart bakt, kan er niet aan ontkomen: chocolade! Dit heerlijke goedje dat menig vrouwenharten sneller doet slaan. Kleine stukjes door het beslag, een dikke laag chocoladeglazuur of subtiele sprinkels op je cupcake, er is altijd wel een goed excuus om dit bruine goedje boven te halen. Maar wat is nu gezonder om te gebruiken, de vaste of poedervorm? En het antwoord is… *tromgeroffel*…


WANNEER GEBRUIK JE WELKE BLOEM?
6936601638 ec845e853c n 1

Wist je dat er naast tarwe nog vele andere soorten meel bestaan? Elk hebben ze hun eigen smaak, eigenschappen en voordelen. Maar wanneer gebruik je welke bloem? Vandaag zet ik ze allemaal voor jou op een rij.BLIJ ZONDER EI – DE EIVERVANGERS OP EEN RIJTJE
eivervangers op een rijtje

Eerder schreef ik al een artikel over de waarheid achter je ei en waar je op moet letten als je toch écht eieren wilt kopen. Maar vandaag laat ik je zien dat eieren helemaal niet nodig zijn! Of je nu taart, cake of koekjes wilt maken, er zijn verschillende producten die heel goed eieren kunnen vervangen in je recepten.


Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *