Review: De Vegandia van Panos

0008 Panos 2019060372147 Vegan Kaas wit

Vandaag testte ik Review: De Vegandia van Panos.

Ik had honger, echt honger. Ik had mijn zinnen gezet op een bezoekje bij een kookwinkel om nieuwe bakspullen te kopen. Ik wou er graag als één van de eerste binnen zijn zodra de winkel open ging zodat het nog lekker rustig was. Ter voorbereiding had ik zelfs speciaal de openingsuren op voorhand opgezocht zodat ik zeker niet te laat zou zijn. Wat ik echter niet had gezien was dat de openingsuren aangepast waren aan het “Corona-tijdperk”. Damned, nog een uur extra wachten… En hoewel ik vlakbij woon, had ik geen zin om terug huiswaarts te gaan. Gelukkig ligt deze winkel in een drukke winkelstraat dus besloot ik om even rond te kuieren.

En toen kwam ik dus een Panos-filiaal tegen. Nu is het niet altijd zo makkelijk om ergens snel een hapje eten te scoren als je helemaal geen dierlijke producten meer eet. De term “vegan” is nog niet zo ingeburgerd als de term “vegetarisch” en het eerste wordt wel eens verward met het tweede. Maar ik herinnerde me dat ik een berichtje van iemand gelezen had op Facebook waarin ze het over een vegan broodje van Panos had. En ja hoor, ze had gelijk! Ik bestelde een Vegandia, een broodje met plantaardige kaas, tomaat en veganaise.

Wat vond ik er zelf van?

Het broodje heeft mij gesmaakt en ik heb mijn buikje vol gegeten. Maar toch waren er ook enkele minpunten. Zo heeft de kaas naar mijn mening weinig smaak. Wanneer ik een stukje kaas eet zonder de rest van het het broodje erbij, proefde ik eigenlijk weinig. Ook wanneer ik het broodje in zijn geheel at, proefde ik toch vooral tomaat en veganaise. Ik mis ook wat extra groenten. Ik had er toevallig wat extra sla tussen, maar normaal bevat de Vegandia enkel tomaat. Ik herinner mij belegde broodjes met sla, komkommer, ei en soms zelfs met wat wortelen erbij. Maar dus niet bij de Vegandia. Nu blijkt dat wel iets “typisch” Panos te zijn, want wanneer ik op de site ga kijken zie ik dat er op de andere broodjes ook weinig groenten zijn. Toch jammer!

Voorbeeld van de Vegandia van Panos.

Wat ik wel positief vond aan mijn broodje was de veganaise. Die was lekker en de smaak kwam voor mij heel dicht bij die van gewone mayonaise. Ik ben er zeker van dat zelfs een vleeseter dit zou lusten.

Zou ik dit broodje opnieuw kopen? Ja en nee. Mocht ik nog eens in de buurt van een Panos-filiaal zijn en honger hebben, dan zou ik zeker even binnen springen. Maar ik zou niet speciaal naar Panos gaan voor een Vegandia, daarvoor was ik toch niet voldoende van onder de indruk. Voorlopig blijft het dus nog even bij toevallige ontmoetingen.

Ook eens proeven? De Vegandia vind je in elk Panos-filiaal en prijzen variëren van 3,50 euro tot 3,80 euro (afhankelijk van het soort broodje).

Heb jij hem al gegeten? Laat ons weten wat je er van vond!

2 reacties op “Review: De Vegandia van Panos”

  1. Broodje Gouda is met groenten; sla, tomaat, augurk of komkommer en ei en mayonaise. Het bevat natuurlijk wel ECHTE kaas en ECHTE MAYONAISE, maar het blijft non-dierlijk. En die vind ik echt wel lekker voor 3,50 Euro.

    1. Dag Lilith. Helaas is dit broodje niet non-dierlijk aangezien zowel het ei tussen het broodje als het ei in de mayonaise van een kip komt, en dat is nog steeds een dier…. Ook in de Goude zitten dierlijke ingrediënten.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *