Pasta met erwtenpesto

recept pasta met erwtenpesto

Soms moet het snel gaan. En soms moet het goedkoop zijn. Dit recept voor pasta met erwtenpesto is dat toevallig allebei, woohoo!

Er zijn zo van die dagen dat je geen tijd (of zin) hebt om te koken. Herkenbaar? Bij mij is dat niet anders. Holy Glory uitbouwen geeft mij soms het gevoel dat ik elke avond een uitgebreide maaltijd op tafel moet zetten. Maar zelfs wanneer je een kookblog hebt, zijn er gewoon van die dagen dat ik echt geen zin heb om te koken. Ik heb meestal wel een paar dingen “standaard” in huis zoals pasta, rijst, diepvrieserwten en paprika. Verhongeren zal ik dus zeker niet doen.

Erwten zijn niet alleen erg lekker (nu ja, dat vind ik toch), maar het is ook erg belangrijk om peulvruchten te eten als je er voor kiest om vlees uit je leven te schrappen. Peulvruchten zitten namelijk vol eiwitten en die heb je nodig om je lichaam goed te laten functioneren. Eiwitten zorgen er voor dat je gemakkelijker gewicht verliest, maar werken ook spierherstellend en bloeddrukverlagend. Daarnaast bevatten ze ook B-vitamines, vezels, ijzer en andere mineralen. And last but not least: peulvruchten bevatten weinig calorieën. Hoor ik daar iemand “hoera” roepen?

Als je plant-based leeft is het aangeraden om dagelijks een portie peulvruchten te eten. Deze pasta met erwtenpesto komt dus als geroepen.
Dit recept is zo goedkoop en snel klaar dat het bijna strafbaar is. Het enige wat je namelijk nodig hebt is pasta, diepvrieserwten en knoflook. Koken, mixen in je blender en je bent klaar om aan tafel te gaan. Dit gerecht neemt hooguit een kwartier kooktijd in beslag. Ideaal dus voor die dagen waarop koken er gewoon teveel aan is.

De erwten koken

In dit recept kook je de erwten in hetzelfde kookwater dan de pasta. Om te voorkomen dat je een half uur bezig bent om – na het koken – de erwten van tussen de pasta te vissen, gebruik je best een zeef of vergiet die in je kookpot met pasta past. Zo kan je makkelijk de erwten bovenop de pasta koken, zonder dat deze door elkaar geraken. Er bestaan ook speciale kookmandjes zoals deze van Bol.com of deze en deze van Ikea die ik zelf ook gebruik.

Wat kost dit gerecht?

  • Diepvrieserwten: € 0,89 (750gr)
  • Pasta: € 0,35
  • Knoflook: € 0,99

Totaalprijs: € 2,23 voor 4 porties. Na het maken van dit gerecht heb je nog erwten en knoflook over die je eventueel kunt gebruiken om een ander gerecht te maken. Peper, zout en olie zijn niet bij de totaalprijs gerekend, daar je deze maar 1 keer koopt en heel lang meegaan.

Ik gebruikte als richtprijs de gegevens van Aldi, omdat deze qua prijs goedkoop zijn én zowel in België als Nederland bekend is. Maar wie slim shopt komt uiteraard nog goedkoper uit. In dit artikel geef ik alvast enkele tips om budgetproof boodschappen te doen.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 500gr (volkoren)pasta
  • 200gr diepvrieserwten
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 1/2 eetlepels olie
  • Snuifje peper en zout
  • Wat kookvocht van de pasta
  • Een zeef of vergiet dat in de kookpot past waarin je pasta kookt

Hoe maak je deze pasta met erwtenpesto?

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel ondertussen de knoflook. Wanneer de pasta bijna gaar is, doe je de teentjes knoflook en de diepvrieserwten in een vergiet of zeef en zet je ze bovenop de pasta. Let er op dat de erwtjes zeker onder water staan. Laat alles 5 minuutjes koken.

Haal de knoflook en de erwten uit het water en doe ze in de blender. Voeg de olie, peper, zout en 4 a 6 eetlepels kookvocht toe. Mix tot een gladde pesto. Voeg eventueel nog wat extra kookvocht toe als je de pesto te dik vind.

Heb jij deze pasta met erwtenpesto al eens uitgetest? Laat me hieronder weten hoe je hem vond 😉

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *